Försäkringsdjungeln

Gå ner

Försäkringsdjungeln

Inlägg  Anna-Karin i tor maj 14, 2009 5:43 pm

Nu känner jag att jag har den optimala expertisen att gnälla för - BÅDE en person som jobbat på försäkringsbolag och ett par som förstår sig på de mystiska ICD-klassificeringarna!

Fast det blir ju inte så värst mycket mer hurra för det.

Alltså, det här med barnförsäkringar...

Ola gav mig i läxa till ikväll att kolla upp och jämföra barnförsäkringar. Det är dödstrist. Och jag har bara hunnit med att faktiskt JÄMFÖRA två stycken, av totalt säkert 10 tillgängliga. Det är medicinsk invaliditet hit och förvärvsmässig invaliditet dit, och så är det ju villkoren för VAD som ersätts (behandling för tandskada som skjutits upp på grund av försäkringstagarens ålder kan beviljas ersättning upp till det att försäkringstagaren fyllt 25. Det ni). Och det känns allvarligt talat inte som så värst mycket på sjukdomsfronten som man faktiskt får ersättning för när man kommer till avsnittet "Omfattning". Undantaget från ersättningar är i princip samtliga sjukdomar som är vagt relaterade till psyket och ganska mycket annat - alla typer av utvecklingsstörning, DAMP, ADHD, Aspbergers, Retts, alla typer av läs- och skrivsvårigheter, alla typer av kromosomavvikelser (Q00-Q99, om det känns som nåt bekant), SYSKONRIVALITET (som faktiskt är en diagnos, hör och häpna...), enures, enkopres (som jag gissar på har nåt med avföring att göra, typ "jag bajsar på mig ofrivilligt" - bara en gissning), hydrocefauls (vattenskalle? Eller vad?), CP-skador, blödarsjuka, epilepsi, cystisk fibros och.. tja.. lite annat smått och gott.

Finns det nåt annat som ett barn faktiskt kan drabbas av än allt det där jag just räknat upp? Jag ska väl också påpeka att man inte räknar sjukdomar som "behandlas" med kostreglering (mjölkallergi, diabetes utan insulinsprutor) som sjukdomar som faktiskt ger någon typ av invaliditetsersättning, fast man kanske får ut nåt ifall man åker in till akuten... vad vet jag?

Hm. Jag tror det är dags att syssla med nåt annat nu, innan jag blir ännu mer frustrerad över det faktum att man ska betala 1500 spänn per år för att INTE få ersättning om ens barn drabbas av en CP-skada eller cystisk fibros.
Anna-Karin
Anna-Karin

Antal inlägg : 1668
Age : 42
Registration date : 08-09-14

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Försäkringsdjungeln

Inlägg  Cissi i fre maj 15, 2009 10:45 am

Oooh...mitt expertämne - barnförsäkring. En sån ska man ha! Sitter på jobbet nu och har inte tid att gå in på detaljer, men om du vill ha ett enkelt sätt att jämföra dem skall du gå in på
http://www.konsumenternasforsakringsbyra.se/content.asp?avd=start och välja jämför barnförsäkring.

När jag jobbade hade Trygg-Hansa och Skandia de Bästa Barnförsäkringarna i alla kategorier, men villkor och sånt ändras hela tiden (företagen försöker förbättra sina produkter för att slå varann på fingrarna och sälja mer) så det kan ha ändrats. Om du vill kan jag maila och fråga Roland, som fortfarande jobbar där. Han och hans tjej fick dessutom barn på valborgsmässoafton, så han borde ha stenkoll Smile
Cissi
Cissi

Antal inlägg : 1324
Registration date : 08-09-15

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Försäkringsdjungeln

Inlägg  Cissi i fre maj 15, 2009 10:46 am

Om jag får mer tid i eftermiddag så ska jag försöka sammanfatta lite bra argument till varför du ska ha en barnförsäkring för knodden och vad du ska tänka på när du jämför villkor.
Cissi
Cissi

Antal inlägg : 1324
Registration date : 08-09-15

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Försäkringsdjungeln

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet