Hur det går när man är lite för snabb med att köpa saker på Blocket

Gå ner

Hur det går när man är lite för snabb med att köpa saker på Blocket

Inlägg  Anna-Karin i fre sep 10, 2010 11:11 am

Vi har varit ute efter en ny barnvagn ett tag, eftersom vår är stor som en atlantångare och väger ungefär lika mycket. Kriterierna vi letat efter har varit:

* Liten
* Lätt
* Trehjuling med svängbart framhjul

Igår hittade jag en annons på Blocket där en kvinna sålde två vagnar som matchade denna beskrivning. Huvudobjektet var en Carena (brun) och andraobjektet var en ABC-design (färg okänd). Det fanns en bild, en sån där bild där man har klippt ihop flera bilder för att man inte vill/orkar/har råd att lägga upp flera bilder i annonsen. Två stora bilder på en beige vagn som väl inte riktigt var något jag önskade mig och en pytteliten bild på en betydligt snyggare svart vagn. Uppenbarligen kan folk inte skilja på brunt och beige. Inte mitt problem. Jag var intresserad av den inte-bruna-vagnen. Kollade på ABC-designs hemsida och den trehjuling de hade verkade JÄTTEBRA på alla sätt. Lätt och liten och sånt (framgick såklart inte av annonsen, inte ens modell stod i annonsen - men de hade bara en trehjuling på hemsidan). Så jag skickade Ola för att köpa denna fantastiska vagn. Och när jag kommer hem står det en beige vagn i hallen.

Hade då Ola köpt fel vagn? Nej. Jag hade bara antagit att den vagnen hon hypade mest var den som var de stora bilderna, och att brun = beige. I själva verket var brun = svart, de stora bilderna var på den vagn hon liksom sålde i förbigående och nu har vi en "ny" vagn som är
* BREDARE än den gamla vagnen
* TYNGRE än den gamla vagnen
men dock
* har ett svängbart framhjul

Den måste dessutom tas isär för att fällas ihop - MEN - det är faktiskt enkelt. Och det gör att det är enklare att lyfta in skiten i bilen.

Måste trots det suboptimala upplägget erkänna att jag ändå är ganska nöjd, eftersom svängbart hjul is da shit i stan och värt sina 850 kr.

Kontentan av det hela är att man inte ska förutsätta att någon som komponerar bildcollage på Blocket gör det efter ett logiskt mönster och att man inte ska skicka nån annan att köpa nåt som man inte är säker på vad det är Smile

Men vagntillverkarens hemsida då? Ja, uppenbarligen var det här en äldre modell som man inte längre kan se på deras hemsida. Så var det med det.

Nu ska den gamla fyrhjuliga trotjänaren säljas. Vi kanske får 300 för den.
Anna-Karin
Anna-Karin

Antal inlägg : 1668
Age : 42
Registration date : 08-09-14

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Hur det går när man är lite för snabb med att köpa saker på Blocket

Inlägg  Cissi i fre sep 10, 2010 12:31 pm

Vad skönt att det ändå blev ganska bra tillslut, trots alla vändor Smile

Vilken tur att du och Helen besitter hur mycket barnvagnskunskap som helst och kan agera konsulter när den dagen kommer. Skitbra!

Cissi
Cissi

Antal inlägg : 1324
Registration date : 08-09-15

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet